Мушки вокални састав „Пупин“

Posted on Posted in Секције

Мушки вокални састав „Пупин“ постоји од пролећа 2012. године и основан је са циљем уживања у музици. Наставник Предојевић Момир (иначе дипломирани инжењер електротехнике, није професор музичког) је уз консултације професорке музичког Видец Евoм, окупио неколицину заинтересованих момака, тада ђака другог и трећег разреда наше школе и основао мушки састав под називом Мушки вокални састав „Пупин“ (краће МВС „Пупин“). Од тада редовно вежбамо у свечаној сали наше школе, и наступамо углавном на школским приредбама.

На прослави Дана школе 2015. године је премијерно изведена химна Михајлу Пупину на енглеском језику, коју је донео директор школе Вукобрат Милан из Америке када је био у посети Универзитету Колумбија. Композицију је за хор прилагодио млади композитор Вук Милановић који је и дириговао премијерним извођењем композиције. Композиција је написана за мешовити хор, па ју је заједно са МВС „Пупин“-ом извела и женска група „Рес Миранда“, заједно чинећи мешовити хор. Наставник Предојевић је том приликом певао са својим ђацима.

9.4. 2016. смо у студију Радио Новог Сада снимили неколико композиција, тако да се можемо похвалити да имамо свој мини-ЦД.

Момир Предојевић,

дипломирани инжењер електротехнике

 

Снимци из студија Радио Новог Сада:

 

Боже правде

Химна Михајлу Пупину – енглески

 

И мама и тата

Креће се лађа француска

Дан школе – 16.05.2016.

 

Архива фотографија