Muški vokalni sastav „Pupin“

Posted on Posted in Sekcije

Muški vokalni sastav „Pupin“ postoji od proleća 2012. godine i osnovan je sa ciljem uživanja u muzici. Nastavnik Predojević Momir (inače diplomirani inženjer elektrotehnike, nije profesor muzičkog) je uz konsultacije profesorke muzičkog Videc Evom, okupio nekolicinu zainteresovanih momaka, tada đaka drugog i trećeg razreda naše škole i osnovao muški sastav pod nazivom Muški vokalni sastav „Pupin“ (kraće MVS „Pupin“). Od tada redovno vežbamo u svečanoj sali naše škole, i nastupamo uglavnom na školskim priredbama.

Na proslavi Dana škole 2015. godine je premijerno izvedena himna Mihajlu Pupinu na engleskom jeziku, koju je doneo direktor škole Vukobrat Milan iz Amerike kada je bio u poseti Univerzitetu Kolumbija. Kompoziciju je za hor prilagodio mladi kompozitor Vuk Milanović koji je i dirigovao premijernim izvođenjem kompozicije. Kompozicija je napisana za mešoviti hor, pa ju je zajedno sa MVS „Pupin“-om izvela i ženska grupa „Res Miranda“, zajedno čineći mešoviti hor. Nastavnik Predojević je tom prilikom pevao sa svojim đacima.

9.4. 2016. smo u studiju Radio Novog Sada snimili nekoliko kompozicija, tako da se možemo pohvaliti da imamo svoj mini-CD.

Momir Predojević,

diplomirani inženjer elektrotehnike

 

Snimci iz studija Radio Novog Sada:

 

Bože pravde

Himna Mihajlu Pupinu – engleski

 

I mama i tata

Kreće se lađa francuska

Dan škole – 16.05.2016.

 

Arhiva fotografija