160 година oд рођења Михајла Пупина – Прослава у Идвору

Posted on Posted in Веронаука

9. 10. 2014. године ученици драмске секције верске наставе били су у Идвору, родном месту Михајла Пупина. Имали смо ту част да на позив Стевaна Капунца, директора музеја Михајло И. Пупин, изведемо представу “Михајло Пупин –бесмртни витез науке и човечанства“. Ова представа је први пут изведена за дан школе 16. 5. 2013, а поводом великог јубилеја 100 година од изградње зграде и 50 година од како је наша школа постала ЕТШ “Михајло Пупин“, а од тад је представа више пута извођена.

Представа је урађена по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, професорке верске наставе-православног катихизиса.

У представи су глумили: Милијан Јоветић, Дијана Аврамовић, Маријана Негру, Никола Боришев, Никола Младеновић, Лука Будиша, Милан Милинковић, Милан Гордић, Никола Игњатовић, Василије Бурсаћ, Милош Стјепановић и Жељка Грујић
Техничка подршка: проф. Радмила Хајдер, Константин Стакић, Урош Илић.

По први пут у улози одраслог Михајла Пупина опробао се Милијан Јоветић, ученик другог разреда Гимназије Светозар Марковић и изванредно је одглумио Пупинов лик. Иако је Милијан Јоветић имао мало времена да се припреми за тако велику улогу, он је ипак успео да се у току септембра месеца припреми и да буде достојна замена нашем бившем ученику Стефану Тулаћу који је лик Пупина фантастично тумачио, али овај пут због обавеза на факултету није могао учествовати.

Као и увек у Идвору су нас предивно дочекали и уживали смо у дружењу са нашим домаћинима и бројним гостима који су тог предивног јесењег дана посетили Пупиново родно место. Представу смо извели три пута: за публику у Идвору, за потребе РТС и на крају смо извели представу у целости да би био направљен снимак представе за виртуелан музеј у Идвору, а и за нашу школу. Публика је дугим аплаузом поздравила учеснике представе. Након успешног извођења представе мештани Идвора су нам прилазили и дивним речима изражавали своју захвалност и радост што смо дошли у Идвор да учинимо прославу великог јубилеја још лепшом.

Био је то предиван дан који ће свима остати у дивној успомени, а на фантастичној организацији целог пута захваљујемо се помоћнику директора проф. Радмили Хајдер.

« 2 од 2 »