Наша позоришна представа о Михајлу Пупину у Гимназији “Светозар Марковић“

Posted on Posted in Веронаука

У понедељак 10. 11. 2014. у препуној сали гимназије “Светозар Марковић“ ученици наше школе извели су представу “Михајло Пупин –бесмртни витез науке и човечанства“. Наша драмска секција верске наставе појачана са Милијаном Јоветићем, учеником другог разреда Светине гимназије, у улози Михајла Пупина подсетила је дивну публику на велику животну причу нашег славног научника.

Ученици и професори гимназије су нас на крају представе поздравили са великим аплаузом и коментарима да је представа изузетно поучна и да су много тога сазнали о Михајлу Пупину што досад нису знали о њему. Посебно их је обрадовало да је и њихов ученик учествовао у нашој представи и на прослави 160 година од рођења Михајла Пупина у Идвору, а и овде у њиховој школи.

И пре и након представе наши ученици и професори су имали предивно дружење са ученицима и професорима гимназије који су нас срдачно дочекали и пружили нам све што је потребно да би се сцена прилагодила извођењу ове представе.
Представа је урађена по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, професорке верске наставе-православног катихизиса.

Глумили су: Милијан Јоветић (одрасли Пупин), Дијана Аврамовић (као Пупинова мајка Олимпијада), Маријана Негру (Пупинова ћерка Барбара), Никола Боришев (Пупин у младим данима), Никола Младеновић (Секретар савеза сједињених Срба у Америци), Константин Стакић (Пупинов секретар Јован), Милан Милинковић ( у улози владике Мардарија), Милан Гордић (у улози нобеловца проф. Миликена), Никола Игњатовић(у улози нобеловца проф. Исидора Рабија), Василије Бурсаћ (у улози нобеловца проф. Ленгмура), Милош Стјепановић (у улози Николе Тесле).

Техничка подршка: проф. Радмила Хајдер, Милош Делић, Небојша Бадњар
Фотографије и снимање представе: Милош Делић и Небојша Бадњар

Захваљујемо се нашим дивним домаћинама и надамо се да ћемо и убудуће имати више оваквих заједничких пројеката.

« 1 од 2 »