Прослава школске славе – 27.01.2015. у нашој школи

Posted on Posted in Веронаука

У свечаној сали наше школе, 27. 1. 2015.  прославили смо школску славу. На почетку прославе све присутне је поздравио директор Милан Вукобрат подсетивши нас да је школска слава дан кад ми на одређени начин подвачимо црту и преиспитујемо се колико смо били добри као људи и шта смо све успели да урадимо, а шта нисмо. Директор се захвалио куму  у 2014.години Драгану Луковском, прослављеном кошаркашу  и пожелео добродошлицу и успешну будућу сарадњу кумуДрагољубуЗбиљићу, директоруЕнерготехнике Јужна Бачка.

   Кум Драгољуб Збиљић је такође поздравио све присутне изразивши своју радост што има ту част да буде кум наше школе. Затим је свештеник Стојан Билић подсетио све  присутне на живот Светог Саве који је најсветлији пример  који требамо следити. Ове године први пут долази прота Стојан Билић на нашу славу јер је досад долазио отац Миленко Јеловац који се прошле године упокојио. Кроз беседу оца Стојана подсетили смо се и дивне личности оца Миленка, а знамо да смо пред Господом Богом сви живи и да нас отац Миленко  и даље својим молитвама штити, као што је протеклих година долазећи у нашу школу и  на школске славе бодрио  и духовно јачао наш колектив. Затим је отац Стојан Билић освештао славски колач.

   Ученици Драмске секције верске наставе извели су представу „Свети Сава и прича о два села“  по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, проф. верске наставе. У представи се говори о два села: У Мучњу се људи свађају, мрзе се, завиде једни другима, а у Добрићу је све другачије јер људи воле и поштују једни други.  Настаје низ комичних ситуација кад се младић из Мучња заљуби у девојку из Добрића и креће у свет да је тражи.  У потрази за Добрићем он дуго лута заједно са својом рођаком, али кад буде учинио једно добро дело,  среће Светог Саву који поучава људе како да  Мучањ у коме живе, преобразе у Добрић. Он их учи да граде „прозоре“на душама, а то су  љубав према ближњима и Богу, те ће на тај начин сваки „Мучањ“ у коме живе преобразити у „Добрић“. Кроз ову ведру представу циљ нам је био да пренесемо и сликовито покажемо колико нам се живот може променити, само ако се  мало потрудимо да волимо и поштујемо једни друге. Да смо у томе успели сведоче велики аплаузи и честитке на крају представе.

У представи глуме: Никола Младеновић Р32, Маријана Негру Р42, Марко Ничић, Маја Мандић Р41, Тара Јовић Т44 , Давид Јандрић ИТ 11, Никола Боришев , Дијана Аврамовић, Леа Бодор ИТ3, Сара Панић Т13,  Нађа Тур ИТ11,  Милан Милинковић Р32, Филип Шућуровић ИТ 11, Милан  Гордић Р32, Андреј Јанка ИТ12.

Техничка подршка: проф. Радмила Хајдер, Константин Стакић Р32, Милош СтјепановићР32 Диригент хора: проф. Ева Видец

Фрула: Андреј Јанка

Хармоника: Радослав  Бојанић

Етно поставка сцене: проф. Бранка Павловић и проф. Александра Дуђак