Прослава школске славе у нашој школи, 26. 01. 2018.

Posted on Posted in Веронаука, Вести

Oвe године прославу школске славе започели смо 26. јануара 2018. (уочи славе) уз химну Светом Сави коју је отпевао школски хор под руководством проф. Еве Видец.

У препуној свечаној сали све присутне поздравио је директор школе Милан Вукобрат. У свом говору директор је истакао да је школска слава дан кад се изнова сагледава шта смо све у протеклој години успели да урадимо у нашој свакодневној борби да омогућимо ученицима што квалитетније образовање. Затим је свештеник Стојан Билић подсетио све присутне да је Свети Сава најсветлији пример хришћанина из нашег рода, јер је својом молитвом и посвећеним радом на многим циљевима, успео да широм света уради највише што може за наш народ, нашу Цркву и државу. Потом је отац Стојан Билић освештао славски колач.У току освећења, певачка група Пупин, под руководством проф. Момира Предојевића, отпевала је молитву Оче наш. Кум школске славе Горан Марић, оснивач међународног кампаТесла Глобал Форум, захвалио се на части што је ове године он кум славе, и подсетио је присутне на вишегодишњу успешну сарадњу наше школе и међународног кампа, који се сваке године одржава у част нашег великана Николе Тесле, а у оквиру ког су наши ђаци имали прилике да упознају многе научнике и професоре са бројних универзитета из целог света. Након тога, ученици Драмске секције верске наставе, извели су представу „ Путовање Светог Саве у Јерусалим“  по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, проф. верске наставе. У представи се говори о првом путовању Светог Саве у Јерусалим, на ком је он обишао многа света места од Витлејема, до Голготе, а у манастиру Светог Саве Освећеног добио је огроман дар, иконе Тројеручицу и Млекопитатељницу и владичанско жезло. На том путовању својим мудрим поукама и хрушћанским животом утицао је да се многи људи запитају о смислу живота и на тај начин многима је помогао да се промене и постану бољи.

Улоге су тумачили: Иван Ђорђевић, Давид Јандрић,Сара Стаменковић,Сара Касаповић, Филип Дударин, Леонтина Штефанко, Филип Шућуровић, Ана Зорић, Луна Врачар, Сандра Радивојевић, Петар Вујаковић, Јелена Сачић, Милош Дрљача, Патрик Малина,Јелена Марковић, Дејан Станић, Милан Ожеговић, Бранко Мачкић и Слободан Обрадовић.

Техничку подршку урадили су: Урош Иванковић, Милош Ћировић, Милош Милуновић и Радован Максимовић

Након изведене представе, на иницијативу руководиоца Драмске секције верске наставе катихете Љиљане Перишић-Бурсаћ, додељене су захвалнице ученицима који су у протекле четири године вредно радили у секцији. Поред низа представа које су они извели како у нашој школи тако и у Студију М, они су снимили у стидију радија Беседа две радио-драме о животу владике Иринеја Ћирића и Владике Висариона Павловића (оснивача прве српске гимназије у Новом Саду). На тај начин наши ученици су оставили велики траг у културном животу наше школе, нашег града и наше Цркве.

Добитници захвалница су : Давид Јандрић, Милица Качавенда, Јелена Сачић, Нађа Тур, Филип Шућуровић, Сара Панић, Мирослав Чобрда, Бранко Мачкић, Милош Дрљача, Андреј Јанка, Урош Иванковић и Милош Милуновић.

Снимак представе – Путовање Св.Саве у Јерусалим

 

« 1 од 17 »

Галерија фотографија