Proslava školske slave u našoj školi, 26. 01. 2018.

Posted on Posted in Veronauka, Vesti

Ove godine proslavu školske slave započeli smo 26. januara 2018. (uoči slave) uz himnu Svetom Savi koju je otpevao školski hor pod rukovodstvom prof. Eve Videc.

U prepunoj svečanoj sali sve prisutne pozdravio je direktor škole Milan Vukobrat. U svom govoru direktor je istakao da je školska slava dan kad se iznova sagledava šta smo sve u protekloj godini uspeli da uradimo u našoj svakodnevnoj borbi da omogućimo učenicima što kvalitetnije obrazovanje. Zatim je sveštenik Stojan Bilić podsetio sve prisutne da je Sveti Sava najsvetliji primer hrišćanina iz našeg roda, jer je svojom molitvom i posvećenim radom na mnogim ciljevima, uspeo da širom sveta uradi najviše što može za naš narod, našu Crkvu i državu. Potom je otac Stojan Bilić osveštao slavski kolač.U toku osvećenja, pevačka grupa Pupin, pod rukovodstvom prof. Momira Predojevića, otpevala je molitvu Oče naš. Kum školske slave Goran Marić, osnivač međunarodnog kampaTesla Global Forum, zahvalio se na časti što je ove godine on kum slave, i podsetio je prisutne na višegodišnju uspešnu saradnju naše škole i međunarodnog kampa, koji se svake godine održava u čast našeg velikana Nikole Tesle, a u okviru kog su naši đaci imali prilike da upoznaju mnoge naučnike i profesore sa brojnih univerziteta iz celog sveta. Nakon toga, učenici Dramske sekcije verske nastave, izveli su predstavu „ Putovanje Svetog Save u Jerusalim“  po scenariju i u režiji Ljiljane Perišić-Bursać, prof. verske nastave. U predstavi se govori o prvom putovanju Svetog Save u Jerusalim, na kom je on obišao mnoga sveta mesta od Vitlejema, do Golgote, a u manastiru Svetog Save Osvećenog dobio je ogroman dar, ikone Trojeručicu i Mlekopitateljnicu i vladičansko žezlo. Na tom putovanju svojim mudrim poukama i hrušćanskim životom uticao je da se mnogi ljudi zapitaju o smislu života i na taj način mnogima je pomogao da se promene i postanu bolji.

Uloge su tumačili: Ivan Đorđević, David Jandrić,Sara Stamenković,Sara Kasapović, Filip Dudarin, Leontina Štefanko, Filip Šućurović, Ana Zorić, Luna Vračar, Sandra Radivojević, Petar Vujaković, Jelena Sačić, Miloš Drljača, Patrik Malina,Jelena Marković, Dejan Stanić, Milan Ožegović, Branko Mačkić i Slobodan Obradović.

Tehničku podršku uradili su: Uroš Ivanković, Miloš Ćirović, Miloš Milunović i Radovan Maksimović

Nakon izvedene predstave, na inicijativu rukovodioca Dramske sekcije verske nastave katihete Ljiljane Perišić-Bursać, dodeljene su zahvalnice učenicima koji su u protekle četiri godine vredno radili u sekciji. Pored niza predstava koje su oni izveli kako u našoj školi tako i u Studiju M, oni su snimili u stidiju radija Beseda dve radio-drame o životu vladike Irineja Ćirića i Vladike Visariona Pavlovića (osnivača prve srpske gimnazije u Novom Sadu). Na taj način naši učenici su ostavili veliki trag u kulturnom životu naše škole, našeg grada i naše Crkve.

Dobitnici zahvalnica su : David Jandrić, Milica Kačavenda, Jelena Sačić, Nađa Tur, Filip Šućurović, Sara Panić, Miroslav Čobrda, Branko Mačkić, Miloš Drljača, Andrej Janka, Uroš Ivanković i Miloš Milunović.

Snimak predstave – Putovanje Sv.Save u Jerusalim

 

« 1 od 17 »

Galerija fotografija