Сарадња две школе – Међународни eTwinning пројекти Од фотона до електрона/From photons 2 electronsи Где има воље, има и начина/Where there’s a will, there’s is a way – У оквиру Европске иницијативе Learn2Move, Move2Learn

Posted on Posted in eTwinning, Вести, Сарадња

Иницијатива Move2Learn, Learn2Move у ЕТШ “Михајло Пупин“ у Новом Саду од 28. августа до 31. августа 2018. године.

Виртуелно дружење, захваљујући Европској иницијативи Move2Learn, Learn2Move , претворило се у стварност. Након двогодишње сарадње на два eTwinning пројекта, моји партнери су дошли у посету нашој школи ЕТШ „Михајло Пупин“ у Нови Сад. Први пројекат је био “From photons 2 electrons“, а други “Where there’s a will, there’s is a way“. За оба пројекта смо добили Националне ознаке квалитета, а за први смо добили и Европску ознаку.

Партнери су из Шпаније из града Вила – Реал из средње стручне школе INSTITUT EDUCACIÓ SECUNDÀRIA FRANCESCO TÀRREGA. У посети су били наставница Ana Claramunt и наставник Juan Ferrer Gonzalez са 10 ученика.

Направили смо програм у оквиру кога смо их упознали са обичајима нашег народа и културним знаменитостима Новог Сада и Београда . У нашој школи у оквиру стручног дела, представили смо им један део онога чиме се ми бавимо. То су Обновљиви извори енергије, удаљена лабораторија помоћу Arduino микроконтролера и система Raspberry Pi, електричне машине и остало.