Обавештење – 66. Мартовски фестивал

Posted on Posted in Вести

Ученици Р31 одељења Михајло Стефановић – сценариста, монтажер и глумац,  Проле Предраг, Лука Савановић, Филип Лукач – глумци и Милан Константинивић и Лука Илијев као камермани , у новембру прошле године освојили су 3.место на Фестивалу средњошколског краткометражног филма у Београду.

Истим филмом конкурисли су и на  66. Мартовски фестивал где је пријављено  готово 4.000 домаћих и страних филмова и ПРОШЛИ СУ СЕЛЕКЦИЈУ!

Селектори такмичарских програма су продуценткиња Јована Николић, редитељка Чарна Манојловић, филмска редитељка и видео уметница Марта Попивода, визуелна уметница Ана Недељковић, филмски сниматељ Немања Јованов, драматуршкиња Кристина Ђуковић и редитељ Дарко Лунгулов.

Уз Гран при фестивала биће додељене награде у појединачним катагоријама (новчани део је 2.000 евра у динарској вредности), као и четири струковне награде – за најбољу режију, камеру, монтажу и дизајн звука/музику. Гост Фестивала – Лордан Зафрановић, режисер и сценариста.

Ментор је  професорка Весна Пругић Милеуснић.

Београдски фестивал документарног и краткометражног филма – Мартовски фестивал биће одржан од 27. до 31. марта у Дому омладине Београда под вођством уметничке директорке, редитељке Соње Ђекић.

ЧЕСТИТАМО НАШИМ УЧЕНИЦИМА И ПРОФЕСОРКИ!

НАВИЈАЈМО ЗА ЊИХ!