Успеси и награде

ФТН пише за нас

Наша позоришна представа о Михајлу Пупину у Гимназији „Светозар Марковић“

У понедељак 10. 11. 2014. у препуној сали Гимназије „Светозар Марковић“ ученици наше школе извели су представу „Михајло Пупин – бесмртни витез науке и човечанства“. Наша драмска секција верске наставе појачана са Милијаном Јоветићем, учеником другог разреда Светине Гимназије, у улози Михајла Пупина подсетила је дивну публику на велику животну причу нашег славног научника.

Ученици и професори Гимназије су нас на крају представе поздравили са великим аплаузом и коментарима да је представа изузетно поучна и да су много тога сазнали о Михајлу Пупину што досад нису знали о њему. Посебно их је обрадовало да је и њихов ученик учествовао у нашој представи и на прослави 160 година од рођења Михајла Пупина у Идвору, а и овде у њиховој школи.

И пре и након представе наши ученици и професори су имали предивно дружење са ученицима и професорима Гимназије који су нас срдачно дочекали и пружили нам све што је потребно да би се сцена прилагодила извођењу ове представе.
Представа је урађена по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, професорке верске наставе-православног катихизиса.


Глумили су: Милијан Јоветић (одрасли Пупин), Дијана Аврамовић (као Пупинова мајка Олимпијада), Маријана Негру (Пупинова ћерка Барбара), Никола Боришев (Пупин у младим данима), Никола Младеновић (Секретар савеза сједињених Срба у Америци), Константин Стакић (Пупинов секретар Јован), Милан Милинковић ( у улози владике Мардарија), Милан Гордић (у улози нобеловца проф. Миликена), Никола Игњатовић(у улози нобеловца проф. Исидора Рабија), Василије Бурсаћ (у улози нобеловца проф. Ленгмура), Милош Стјепановић (у улози Николе Тесле).


Техничка подршка: проф. Радмила Хајдер, Милош Делић, Небојша Бадњар
Фотографије и снимање представе: Милош Делић и Небојша Бадњар

Захваљујемо се нашим дивним домаћинама и надамо се да ћемо и убудуће имати више оваквих заједничких пројеката.

 

 

 

Aкредитован стручни скуп - 22.11.2014.

Позивамо наставнике практичне наставе и стручних предмета са територије АП Војводине, на акредитовани стручни скуп: "Јачање компетенција наставника практичне наставе у средњим стручним школама за израду стандардизованих наставних материјала".

Организатори стручнго скупа:

  • Заједница електротехничких школа Србије
  • Електротехничка школа "Михајло Пупин" - Нови Сад
  • Образовно методички центар "Катедра" - Нови Сад

Стручни скуп се реализује 22. новембра 2014. године са почетком од 9 сати у просторијама Електротехничке школе "Михајло Пупин" - Нови Сад, Футошка 17.

АГЕНДА СТРУЧНОГ СКУПА

Пријава на стручни скуп се изводи онлајн на следећој адреси.

Стручни скуп је бесплатан, обезбеђено је освежење и материјал за успешно праћење скупа. Ручак и путни трошкови нису обезбеђени од стране организатора.

ОНЛИНЕ ПРИЈАВА НА СТРУЧНИ СКУП!

Стручни скуп - Моодле и Андроид платформа у огранизацији и релизацији такмичења ученика

Позивамо све наставнике Информатике и Техничког и информатичког образовања са територије Војводине, на стручни скуп који ће се одржати дана 07.12.2014. године - ЕТШ "Михајло Пупин", Нови Сад.

Котизација за стручни скуп је 0 динара, пријава је обавезна!

БРОЈ МЕСТА ЈЕ ОГРАНИЧЕН !

Организатори задржавају право да у случају попуне расположивих места задње пријаве не прихвате или преусмере у друге градове.

--------------------------------------------------------

Акредитовани стручни скуп "Моодле и Андроид платформа у огранизацији и релизацији такмичења ученика" поводом почетка Тесла Инфо Купа 2015


Планирана сатница за све скупове је од 10:00 до 16:00ч.Током стручног скупа, поред осталог, учесници ће се упознати са наставним материјалима на којима се радило протеклих месеци радили, а са циљем да се ставе на располагање такмичарима и менторима као испомоћ у редовној, а пре свега додатној настави и током припрема за такмичење.


ЛИНКОВИ ЗА ПРЕУЗИМАЊЕ МАТЕРИЈАЛА

Детаљна АГЕНДА стручног скупа
Образац за пријаву за учешће на стручном скупу
Тесла Инфо Куп 2015 - апстракт такмичења

 

ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА СТРУЧНИ СКУП НА АДРЕСУ Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

160 година oд рођења Михајла Пупина - Прослава у Идвору

9. 10. 2014. године ученици драмске секције верске наставе били су у Идвору, родном месту Михајла Пупина. Имали смо ту част да на позив Стевaна Капунца, директора музеја Михајло И. Пупин, изведемо представу “Михајло Пупин –бесмртни витез науке и човечанства“. Ова представа је први пут изведена за дан школе 16. 5. 2013, а поводом великог јубилеја 100 година од изградње зграде и 50 година од како је наша школа постала ЕТШ “Михајло Пупин“, а од тад је представа више пута извођена.


Представа је урађена по сценарију и у режији Љиљане Перишић-Бурсаћ, професорке верске наставе-православног катихизиса.


У представи су глумили: Милијан Јоветић, Дијана Аврамовић, Маријана Негру, Никола Боришев, Никола Младеновић, Лука Будиша, Милан Милинковић, Милан Гордић, Никола Игњатовић, Василије Бурсаћ, Милош Стјепановић и Жељка Грујић
Техничка подршка: проф. Радмила Хајдер, Константин Стакић, Урош Илић.


По први пут у улози одраслог Михајла Пупина опробао се Милијан Јоветић, ученик другог разреда Гимназије Светозар Марковић и изванредно је одглумио Пупинов лик. Иако је Милијан Јоветић имао мало времена да се припреми за тако велику улогу, он је ипак успео да се у току септембра месеца припреми и да буде достојна замена нашем бившем ученику Стефану Тулаћу који је лик Пупина фантастично тумачио, али овај пут због обавеза на факултету није могао учествовати.


Као и увек у Идвору су нас предивно дочекали и уживали смо у дружењу са нашим домаћинима и бројним гостима који су тог предивног јесењег дана посетили Пупиново родно место. Представу смо извели три пута: за публику у Идвору, за потребе РТС и на крају смо извели представу у целости да би био направљен снимак представе за виртуелан музеј у Идвору, а и за нашу школу. Публика је дугим аплаузом поздравила учеснике представе. Након успешног извођења представе мештани Идвора су нам прилазили и дивним речима изражавали своју захвалност и радост што смо дошли у Идвор да учинимо прославу великог јубилеја још лепшом.


Био је то предиван дан који ће свима остати у дивној успомени, а на фантастичној организацији целог пута захваљујемо се помоћнику директора проф. Радмили Хајдер.

     

Санација крова

 

Радови ученика

Школа без насиља

skola bez nasilja 1

Пријава корисникаFuter

Powered by Joomla!®. Designed by: download free joomla themes budget hosting Valid XHTML and CSS.