Obaveštenje – Priručnik za polaganje maturskog ispita za obrazovni profil Elektrotehničar multimedija

Posted on Leave a commentPosted in Vesti, Maturski i završni ispiti - Školska 2018/2019. godina

Obaveštenje: Na sajtu Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u sekciji sa ostalim priručnicima za maturske ispite, objavljen Priručnik za polaganje maturskog ispita za obrazovni profil – Elektrotehničar multimedija.

Priručnik za polaganje maturskog ispita za obrazovni profil – Elektrotehničar multimedija

Obaveštenje: Učenje na daljinu

Posted on Leave a commentPosted in Vesti, E - Lekcije

Poštovani učenici,

Na školskom sajtu u glavnom meniju je dodata stavka Učenje na daljinu, preko koje možete doći do nastavnih sadržaja i obaveštenja, koja će predmetni profesori deliti sa vama.

Pored ove platforme, svaki predmetni profesor će sa vama ostvariti i druge vidove komunikacije, da bi se uspostavio što bolji protok informacija, za vreme vanrednog stanja.

Na drajvu se nalazi prostor za nastavne materijale svakog odeljenja. Do nastavnih materijala možete doći preko linka za vaše odeljenje, izborom odgovarajućeg foldera željenog nastavnog predmeta.

Ukoliko budete imali nekih nejasnoća i poteškoća sa pristupom, potrebno je da o tome obavestite predmetnog nastavnika ili odeljenjskog starešinu, da bismo te poteškoće otklonili.

Obaveštenje – Proglašenje vanrednog stanja u Srbiji

Posted on Leave a commentPosted in Vanredno stanje, Vesti
PREDŠKOLSKA USTANOVA
OSNOVNA ŠKOLA
SREDNJA ŠKOLA
– direktoru
Poštovana/-i,
U skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na celoj tritoriji Republike Srbije, koja je stupila na snagu večeras 15.03.2020. godine, ustanove obrazovanja i vaspitanja neće raditi od ponedeljka 16.03.2020. godine.
U toku sutrašnjeg dana škole će dobiti potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu počevši od 17.03.2020. godine (utorak). Od direktora škola i nastavnika očekuje se da u toku sutrašnjeg dana izvrše potrebne pripreme i informisanje učenika i njihovih roditelja/zakonskih staratelja o organizovanoj nastavi na daljinu. Potrebno je planirati obaveštavanje učenika i koordinaciju nastave na daljinu tako da što manji broj zaposlenih dolazi u ustanovu, a da svoje radne obaveze u najvećoj meri obavljaju od kuće. Tokom boravka u ustanovi svi zaposleni su u obavezi da se pridržavaju zdravstveno-higijenskih mera, uputstava i naredbi nadležnih službi.
U danima koji su pred nama Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će pružiti potrebnu pomoć školama, učenicima i njihovim roditeljima da nastavu na daljinu organizuju, sprovode i prate na delotvoran i efikasan način.
Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima možemo doprineti da se aktuelna krizna situacija za obrazovni sistem, ali i sistem u celini, predupredi i time ublaže njene posledice. U tom smislu, pozivamo Vas na posvećeno delovanje i odgovorno postupanje!

S poštovanjem,

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 

15.03.2020. godine

Još jedna oznaka eTwinning kvaliteta za našu školu

Posted on Leave a commentPosted in eTwinning, Vesti

Naša škola je dobila još jednu oznaku kvaliteta rada. Prenosimo originalnu poruku u celosti, koju je kolega Zvonko Gašparović dobio od eTwinning tima:

eTwinning School Label awarded for ETŠ “Mihajlo Pupin“

Dear Zvonko Gašparović

Congratulations! Your school has been awarded with the eTwinning School Label 2020-2021 and this is a great achievement by the eTwinning team in your school!

The official announcement will be made on the eTwinning.net Portal this week and on other eTwinning and European Commission’s news channels.

What’s next

  • You can proudly use the eTwinning School Label (here attached) on your school’s website.
  • Shortly, we will send you a package containing some eTwinning materials and of course the eTwinning School plaque.
  • You will be invited to participate in the eTwinning Schools’ Group and in the various activities dedicated to eTwinning Schools.
  • To stay updated on the news and activities of the eTwinning Schools Group, please sign up to the mailing list: https://groups.etwinning.net/68026/pages/page/413133

Congratulations again for being an example for all the other schools: we count on your dedication and commitment to promote eTwinning and its values, which are represented by the eTwinning Schools’ mission which you can download here: https://www.etwinning.net/files/etwinningschool/etwinning_school_mission.pdf.

The eTwinning Team